Crazy som en ræv, overbevisende som en væsel

Copyright 2006 Danek Jens

I tidligere artikler, vi skrev om magt ved hjælp af skjulte kommandoer i normal samtale til at øge salget, overbevise andre om at gøre noget eller acceptere dine ideer. Dette sker ofte ved at adskille en simpel kommando eller forslag ved pause, med angivelse af kommandoen i en anden tone og derefter genoptage normal samtale.

For eksempel, når de sælger en bil, man kan sige, får”denne bil 30 miles per gallon på motorvejen, som du vil opdage, når du (pause) tager det for en prøvetur. Du vil også bemærke, at…

En anden måde at indsætte en kommando i samtale er at bruge såkaldte væsel ord. Disse sætninger er baseret på en af de teknikker, der anvendes af Milton Erickson, som var en af de førende hypnotisører af sidste århundrede. Erickson havde en måde at tale folk i trance uden at give nogen direkte kommandoer til at lukke deres øjne eller slappe af. I stedet han ville bare slags tale omkring tanken om at gå i trance, og folk vil naturligvis gøre det.

Disse Ericksoniansk sætninger er også kendt som væsel ord, fordi de tillader dig at væsel i en kommando uden at det er så direkte eller autoritære. For eksempel, kan du sige til nogen, “overveje hvorfor du ønsker at gøre dette.”

Med nogle mennesker, kan at give en kommando skabe stor modstand. En procentdel af dem bare ikke kan lide at tage ordrer, så de ikke vil svare på direkte forslag.

Men hvad hvis din var at sige, “Jeg ikke er helt sikker på hvor godt du kan overveje, hvorfor du ønsker at gøre dette.” Her, forsøger du ikke at tvinge dem til at overveje hvorfor. Du spørger dem bare, hvor godt de muligvis overveje hvorfor.

Nu, i betragtning og fortolke denne erklæring sindet har faktisk overveje hvorfor de ønsker at gøre dette, til en vis grad. Når du bruger væsel ord har lytteren ikke noget at gøre indsigelse mod. For at ansætte disse sætninger afgøre du først dit resultat.

I hypnose omgivelser, ville et resultat være for klienten at slappe af. Man kan sige, “en ven fortalte mig engang, du ved, det er helt muligt at bare få afslappet.” Du fortæller ikke klienten til at slappe af. Du bare gentage, hvad en ven sagde engang.

Hvis du sælger computere, kan du sige noget lignende, “Jeg spekulerer på, hvis nu er den tid, du kan købe denne computer. Der er hundredvis af Ericksoniansk sætninger, der kan bruges til næsten enhver resultatet. Her er et par nedenfor. Du kan formentlig komme med dine mange af dine egne.

VÆSEL ORD

Når du kommer til… Efter du har… Som åbner for en helt ny måde at tænke… Alle, der virkelig betyder noget… Alt, hvad der er virkelig vigtigt… At tillade dig selv at bare naturligt… Og som det sker, du virkelig kan ikke undgå at bemærke… Og jeg vil gerne have dig med at opdage… Og så nu vil du opdage… Og du kan være glad for… Og du kan virkelig bruge det… Og du kan spørge… Og du vil blive overrasket… Giv dig selv mulighed for at se, om… Jeg spekulerer på, hvis du vil være glad for at mærke… Jeg spekulerer på, hvis du vil påmindes… Jeg spekulerer på, hvis du vil blive overrasket over at opdage, at… Efter al sandsynlighed… Hvis du kunne… Det er nemt, er det ikke… Måske ville du tankerne at mærke… Så nu er tid…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.